Gyurkó Katalin Védikus Asztrológia

hd-tv-80-cm
  1. Bereczki Zoltán: "Hallottam egy hangot. Kaptam egy jelet"
  2. India ősi bölcsessége a védikus asztrológia | Meglepetés
  3. Gyurko katalin védikus astrologia los
  4. Peller Mariann: "Nem nyitom ki lelkem fiókjainak háromnegyedét, mert rettegek, hogy mit találok bennük"

Nem nyitom ki lelkem fiókjainak háromnegyedét, mert rettegek, hogy mit találok bennük. Nem gondoltam, hogy ez így van, de korábban egy gondolat beleégett az agyamba. Müller Pétertől származik, és ez a lényege: amikor úgy érzed, hogy ez egy kicsit sem igaz rád, na, akkor légy résen, mert ott van a kutya elásva, csak túlságosan az egód irányít, és nem vagy hajlandó szembe nézni a valósággal!,, Nem nyitom ki lelkem fiókjainak háromnegyedét, mert rettegek, hogy mit találok bennük" Forrás: Thinkstock Így hát, hazafelé vettem egy füzetet, meg egy olyan tollat, amivel öröm írni. Otthon beültem egy kád vízbe, és egy "rituális" fürdő keretein belül, elkezdtem kiírni magamból azokat a rettenetes gondolatokat, érzéseket, fájdalmakat, amikkel addig nem mertem szembe nézni. Mire a füzet megtelt, úgy éreztem, mintha tonnányi súlyt szakítottam volna le magamról. Érzelmi hullámvasút volt, de megérte, mert ismét közelebb kerültem a valódi önmagamhoz. Nem baj, ha vannak rossz tulajdonságaink, gonosz gondolataink, fájdalmas sértettségünk, sebeink, melyeket nem hagyunk begyógyulni.

Bereczki Zoltán: "Hallottam egy hangot. Kaptam egy jelet"

(Júmius 25-én reggel 10 órakor már nem lesz Mritju jóga! ) A második szemeszter tematikája: Negyedik óra: Még mindig az elemzéshez fogunk különféle vak foltokat kitölteni, mint pl. jógák, vagyis bolygó kapcsolatok és a másodlagos asztrológiai képletek elemzése. Így még teljesebb lesz a kép! Plusz ezektől az extra infóktól leszünk igazán jó asztrológusok! Ötödik óra: Végig vesszük azt a 27 csillagképet, amin keresztül nemcsak a Föld/Nap tengely figyelésével lehet megfigyelni az idő múlását, vagy asztrológiai állásokat, hanem akár a Hold figyelésén keresztül is. Ez egy teljesen egyedi része a Védikus Asztrológiának, habár ez a rendszer átvételre került a tibeti és a balinéz asztrológiai rendszerekbe is. Ennek az elemzésnek azaz alapja, hogy sok ezer évvel ezelőtt még műszerek nélkül lehetetlen lett volna szemmel követni a Föld mozgását a Naphoz képest, míg a Hold 27 nap és 8 óra alatt kerüli meg a Földet és így ezt akár szabad szemmel is le lehet követni a Hold mozgását. Nem beszélve arról, hogy a Hold amúgy is befolyásolja többek között az árapály jelenséget, és a mezőgazdasági szakaszok sokaságát is, szóval praktikusság szempontjából sem volt utolsó ezt az egyedi rendszert meghonosítani.

Szia! Jó hogy erre jársz, mert itt érdekes látni és olvasni valót találhatsz. Éppen a Védikus Tudományok Magyarországi Intézetének honlapját böngészed. Vajon mit jelent az, hogy védikus? A szanszkrit szónak veda az alapszava, tudást, tudományt jelöl, pontosabban itt több mint 5000 éve érvényes tudományokról lesz szó. Ezek az Asztrológia, a Jóga, az Ayurvéda és a Vasztu. A nyugati civilizációban nevelkedett személy, óhatatlanul is, mindent nyugati nézőpontból szemlél, úgy tekinti a világot, az ismereteket, az összes tudást, mintha annak kizárólagos forrása csak nyugat lenne. Mindent az érzékelésre és az evolúcióra épít, ezzel szemben a távol-keleti, elsősorban a hindu bölcseletek szerint az ember tökéletlensége miatt alkalmatlan arra, hogy önálló tudásra szert tegyen. Adottságai, körülményei révén a vizsgálatokról alkotott végkövetkeztetései előre meghatározottak. Huhhh, már bele is bonyolódtam a tudomány szó értelmezésébe, nem baj, folytatom. Ha a tudás illúzió mentes személytől (Legfelsőtől) származik, arra lehet támaszkodni, az örök.

India ősi bölcsessége a védikus asztrológia | Meglepetés

  1. Védikus asztrológia tanfolyam - Bhaktivedanta College, Hungary
  2. Gyurko katalin védikus astrologia la
  3. Vishakati: Nepáli földrengés – asztrológiai okfejtés (67.)
  4. Gyurko katalin védikus astrologia y

Hatodik óra: Ez az alkalom arra lesz fenn tartva, hogy bepótoljunk esetleges lemaradásokat a haladás folyamatában, és arra, hogy gyakoroljuk az elemzést. Amennyiben erre nem lesz szükség, mert a leírtakhoz képest jól haladunk, akkor azért ebbe a napba is bele fogunk pakolni valami érdekes jóságot! Ezek ez előadások Szeptember 19-én, Október 24-én és November 21-én lesznek megtartva! Ezután lesz egy 2 hónapos nagy szünetünk, de itt már olyannyira be leszünk zsongva az asztrológiára, hogy ez az idő úgy is arra fog elmenni, hogy az összes szerettünk képletét kivesézzük. A 2021-es és 22-es tematikát 2020 közepéig valamikor majd felrakom. A szemeszterek ára, alkalmankénti fizetéssel 45, 000 forint lesz, tehát alkalmanként 15 ezer forintba fognak kerülni. Amennyiben valaki egy összegben szeretné befizetni a szemesztert, akkor az 36, 000 forinttal lehet majd kiegyenlíteni. A terv szerint az első szemeszter Június 20-án kezdődik. Nem tudom, hogy hányan szeretnétek eljönni, így regisztrálnotok kell, hogy tudjuk mekkora helyet kell bérelnünk.

Gyurko katalin védikus astrologia los

Erdélyi Mónika határozott, vezető, karakán, véleményét nyíltan vállaló, az irányítást és egyben az életét a saját kezében tartó személyiség. Ezt a példát látta édesanyjától, aki szintén egyedül nevelte fel Mónikát. Mónikának valamiért osztoznia kell édesanyja sorsában. De vajon tényleg kell? Nem vagyok ebben biztos... Sokkal inkább úgy érzem, óriási lehetőséget kapott ebben az életben, hogy ezt a karma kört megtörje és lezárja. Az kétségtelen, hogy nem volt könnyű dolga a férfiakkal, mert bár Mónika igazán nőies nő, az az anyai minta, ami a génjeiben is kódolódott, erősebbnek bizonyult a tipikus női szerepeknél. Gondolok itt az alárendelt, befogadó, elfogadó, lágy, csöndes, szolgálatkész nőiségre. Még bőven lenne lehetősége és ideje is arra, hogy megtörje ezt a karmát, ha szeretné, de nem vagyok biztos benne, hogy nem érzi jól magát a határozott irányítói szerepben. Miért is ne érezné, hiszen az sem rosszabb, csak más.,, Mónika igazán nőies nő, az az anyai minta viszont, ami a génjeiben is kódolódott, erősebbnek bizonyult a tipikus női szerepeknél" Fotó: Rostás Bianka/ Sokat gondolkodtam az Utazás a lelked körül felvétele után, mert ez volt az egyetlen alkalom, hogy Gyurkó Katalin, védikus asztrológus nem találta meg a vendégem szívéhez vezető utat.

A fent említett tudományágak ilyenek, ezeket tanítjuk. A védikus tudás elsajátítása 3 szakaszból áll: A tanítvány hallgatja tanítóját, mesterét. Ezt ś r avan ának nevezik. Elgondolkodik, kérdéseket tesz fel, a mester megválaszolja. Ez a manana szakasz. Kísérleti, tapasztalati szakasz ( nidihyāsah), ahol a hallottak, megvitatottak, megmagyarázottak gyakorlása, megélése következik. Nézz szét, ha érdekesnek találod, iratkozz be legalább egy szemeszterre, hogy megízlelhesd a védikus tudás ízét! Saródy Judit, az Intézet megálmodója

Peller Mariann: "Nem nyitom ki lelkem fiókjainak háromnegyedét, mert rettegek, hogy mit találok bennük"

A védikus idők egyik legnagyobb asztrológusa Parasara Muni volt, az Ő fia Vjászadéva írta le a Védákat… A védikus asztrológiát tartják a "védák szemeinek", amelyeken keresztül beleláthatunk a múltba, a jelenbe és a jövőbe is. A védikus asztrológia egy több ezer éves tudomány, amit a mai napig egyetemi szinten lehet tanulni Indiában, és mai napig az indiai kultúra olyannyira szerves része, hogy százmilliók használják ezt a tudást támpontként a mindennapi életükben. Indiában a családok többségének ugyanúgy van családi asztrológusa, mint családi orvosa. A védákban az asztrológia, a csillagászat és a matematika ugyanazokban a könyvekben szerepelnek, és tudományként indultak útra a Közel-keleten át, Európába. Habár az általános iskolában mi, a nyugati kultúrkörben az "arab számrendszert" alapul véve tanulunk a matematikáról, az arab világban ezeket az alapokat hindu számrendszernek hívják. A védikus asztrológia rendszerében csillagászati számítások révén, és az égben látottak szerint állítják fel a születési képletet.

A véda szó azt jelenti: tudás. Az Univerzum ősi bölcsessége. A védikus asztrológia szintén 9 bolygóval, valamint két holdcsomóponttal és 12 csillagjeggyel dolgozik, ezek a csillagjegyek pedig ugyanazok, mint amelyeket a Meglepetés horoszkópjában is megtalálnak. A Hold 27 felesége Az indiai csillagbölcselet azonban összetettebb, az eszköztára gazdagabb. És nem a Nap, hanem a Hold áll a középpontjában. "A védikus asztrológiában a születés napja nem annyira fontos, mint a nyugatiban — mondja Gyurkó Katalin Vishakati védikus asztrológus. — Sokkal nagyobb jelentősége van a holdnak és az aszcendensnek. A holdházak, azaz nakshatrák rendszere új színekkel árnyalja a horoszkópot. Azt szoktam mondani, hogyha valakinél látom a Hold nakshatráját és az aszcendenst, akkor már nagyon sokat tudok róla. " A nakshatrákból 27 van, egy ciklus alatt a Hold minden nap másik házon halad keresztül. "Nagyon szép az ehhez fűződő történet és a párhuzama a mi életünkkel — mondja Katalin. — A Hold egy férfi istenség, a holdházak pedig az ő 27 felesége.

gyurko katalin védikus astrologia y

Késés esetén kérek értesítést, de a késés idejét a konzultációs időből kell levonnunk, az nem mehet a következő tanácsadás rovására; – a fogadó helyiség adottságai nem teszik lehetővé, hogy kísérő (családtag, barát, partner, háziállat) a helyszínen várakozzon. Lemondási feltételek Lemondás a foglalás előtt 24 órával történhet anyagi következmények nélkül. Későbbi időpontban történő lemondás esetén a konzultációs díj összegének 50 százalékát a következő konzultáció árához hozzáadjuk. Amennyiben valaki kétszer egymás után lemondás nélkül nem jelenik meg, nem áll módomban többet elvállalni. Konzultációra jelentkezés: Kizárólag az alábbi emailen vagy a honlapon keresztüli bejelentkezéssel. Telefonon +36 30 712 8725 csak lemondást vagy módosítási kérést tudunk fogadni, bejelentkezést nem. Ezért kérem, telefonon ne próbálkozzunk időpontkéréssel. A születési időt és helyét a konzultáció során kell megadni. Ha nem ismert a születési idő legalább 1-2 óra pontossággal, nem tudom vállalni az elemzést, mert a pontosítással elmenne az időnk.